HTML

növényorvos

Növényvédelem és vadkár. Fotóblog növényorvos szakon tanulók és növényvédelem iránt érdeklődők számára.

Friss topikok

  • kontrollpont: Sajnos nem csak löszvidéken ... Míg korábban leginkább Dél-Amerika monszunos vidékein volt jellemz... (2012.04.01. 12:28) sárlavina

Linkblog

Lévay Nóra és Terpó István blogja

2011.06.29. 08:25 Nóra&István

minden (művelő) út Rómába vezet?

Címkék: agrotechnika

A kusza művelőutak keletkezésére vonatkozóan az tűnik a legvalószínűbb magyarázatnak, hogy a feltehetően két tavaszi vegyszerezés során egyszer keskenyebb, egyszer pedig szélesebb kerettel rendelkező permetezőgéppel dolgoztak. Ha már vetéskor tudni lehet azt, hogy két különböző típusú vegyszerezővel mennek majd ki tavasszal permetezni, (elméletileg) kiszámolhatók a fordulók helyei, és - elzárva a megfelelő csoroszlyákat - eleve ki lehet hagyni a majdani művelőnyomok helyét vetéskor. A szélesebb gép keretét pedig lehetett volna szűkíteni. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://novenyorvos.blog.hu/api/trackback/id/tr453023695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása