HTML

növényorvos

Növényvédelem és vadkár. Fotóblog növényorvos szakon tanulók és növényvédelem iránt érdeklődők számára.

Friss topikok

  • kontrollpont: Sajnos nem csak löszvidéken ... Míg korábban leginkább Dél-Amerika monszunos vidékein volt jellemz... (2012.04.01. 12:28) sárlavina

Linkblog

Lévay Nóra és Terpó István blogja

2012.04.11. 14:39 Nóra&István

repce vadkár áprilisban

Címkék: vadkár

Az előző bejegyzésben bemutatott repcetábláról láthatók új képek, közel egy hónap elteltével (április 10-i felvételek). A tábla látványosan kizöldült. A közeli fotón látszik, hogy a lerágott gyöktörzsből két új szár is fejlődésnek indult, a repce azonban mégsem mondható szépnek, egészségesnek. A probléma oka ugyanakkor nem elsősorban a vadkárban, hanem az időjárásban keresendő. Az egész télen át és kora tavasszal is tartó aszály, majd a hirtelen beköszöntött meleg (a napokban tapasztalható fagyos időszakot megelőzően), mintegy "kényszerérésbe" hajszolta a repcéket. Gyakorlatilag törpe, csökött növényeken fejlődnek a virágok.

(Házikertekben a tavaszi hagymás virágoknál, elsősorban a nárciszoknál ugyanez a megcsököttség tapasztalható.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://novenyorvos.blog.hu/api/trackback/id/tr564383189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása